Hem » Time Edit LiU – för scheman och bokningar
SCHED

Time Edit LiU – för scheman och bokningar

by Nils Steen

Time Edit är ett schemaläggnings och bokningssystem som gör det lätt för skolor och universitet att hantera sina scheman och bokningar digitalt. Systemet är marknadsledande i Europa med fler än 150 kunder, bland annat Linköpings Universitet (LiU). Time Edit har valt att fokusera på lärosäten för att finslipa funktionerna just för skolmiljöer. 

Snabbguide för Time Edit LiU

Hur gör jag för att se mitt schema?Välj “Schema” och sök på din kurs. För fastställt schema krävs inte någon inloggning.
Hur gör jag för att se det preliminära schemat?Välj “Preliminärt schema” och logga in. Då kan du se schemaplaneringen även innan tiden för remiss gått ut och schemat blivit spikat.
Hur gör jag för att boka ett rum?Välj “Studentinloggning” och logga in med ditt studentkonto.
Hur gör jag för att få informationen på engelska?Klicka i övre högra hörnet. Du kan där välja på “Automatiskt”, “Svenska” och “English”.

Time Edit LiU – Schema och bokningar

På Time Edit LiU kan man logga in antingen som anställd eller som student. När du loggar in kan du se schemaplanering, boka sal, boka rum och boka grupprum. Utan inloggning kan du se det schema som redan fastställts, historiska scheman samt Region Östergötlands bokningar.

När du bokar rum använder sig LiU av bokningspass:

  • 2 timmar: 8.15-10.00, 10.15-12.00, 13.15-15.00, 15.15-17.00
  • 3 timmar: 10.15-13.00, 12.15-15.00, 15.15-18.00
  • 4 timmar – 08.15 – 12.00, 13.15 – 17.00

Över lunch, efter klockan 17.00 och på helger behöver pass inte bokas.

Time Edit – ett globalt företag som föddes i Sverige

Time Edit startades på 90-talet av en astrofysiker i Göteborg. Efter det har företaget växt, växt och växt tills det idag har kontor världen över. Företaget har mer än 20 års erfarenhet av att enbart arbeta med skolor och universitet, och vill göra det enkelt för personal och studenter att hantera scheman och bokningar.

Systemet har mer än 600 000 användare varje dag, och används av ca 170 lärosäten i olika länder. I Sverige används det, förutom LiU, bland annat även av:

  • Stockholms universitet
  • Chalmers tekniska högskola
  • Lunds universitet
  • Karolinska institutet

Enligt företagets webbplats så har de välutvecklad teknik, mjukvara i framkant och högt säkerhetstänk. Eftersom systemet är molnbaserat sker alla ändringar i realtid, vilket tar bort risken för dubbelbokningar. Enligt webbplatsen behöver lärosätena även i genomsnitt 20 % färre rum på grund av den ökade effektiviteten i bokningssystemet, vilket exempelvis öppnar upp för uthyrning till andra.

Time Edit LiU – Vad är skillnaden mot Liunet?

Liunet är det intranät som används av Linköpings universitet. Där finns all information som rör studierna. Enligt webbplatsen för Linköpings universitet är det där du hittar vad som gäller på campus, vilket stöd och vilka verktyg som LiU erbjuder och en massa annan praktisk information och genvägar.

Time Edit LiU däremot är bara ett system som Liunet har valt att använda för att hantera bokningar och scheman. Ett val de delar med många andra!

Related Articles