Hem » Siri Barje – kock och kokboksförfattare
chef 2

Siri Barje – kock och kokboksförfattare

by Nils Steen

Siri Barje, född 10 maj 1988, är en känd kock och kokboksförfattare. Hon syns bland annat i rutan i TV när det är dags för “Kökets middag” i Nyhetsmorgon. Hon har utbildad sig vid Grythyttans Restaurangskola och har dessutom jobbat på restaurang Shibumi i Stockholm. Dessutom har hon drivit en egen, vegetarisk sommarrestaurang på Öland. 

Korta fakta om Siri Barje:

Fullständigt namnSiri Barje
Känd förKock, kokboksförfattare. 
ÅlderFödd 1988, alltså 34 år gammal
LängdOkänt
Bor iStockholm
NummerSiri Barjes telefonnummer är svårt att hitta på nätet

Siri Barje – bakgrund 

Siri Barje har blivit känd genom att laga mat, främst vegetarisk sådan, i TV4 Nyhetsmorgon. Hon är utbildad kock och har utbildat sig vid Grythyttans Restaurangskola. Hon har även haft en uppskattad matblogg som hon startade år 2010. Hon driver även ett populärt Instagram-konto där hon kallar sig Olivehummer. Siri Barje har även jobbat på restaurangen Shibumi i Stockholm samt även drivit en vegetarisk sommarrestaurang på Öland. 

Siri Barje – familj och uppväxt

Siri Barje är gift med Patrik Barje. De har två barn tillsammans, sönerna Jack och Otto. De är 4 respektive 2 år gamla. Hon växte upp på Lidingö utanför Stockholm och matintresset var stort redan när hon var liten. På släktmiddagarna var det ofta fokus på grönsaker och sedan dess har hon fokuserat på vegetariskt i alla former, även om hon själv inte är vegetarian. 

När hon var 8 år gammal reste hon med sin pappa till Paris, och njöt av det franska köket. Så småningom började hon att läsa litteraturvetenskap vid universitetet, men valde till slut att utbilda sig till kock som tidigare nämnts. Efter ett tag blev hon inspirerad av tv-kockar som Jamie Oliver och Tina Nordström, och hon startade en blogg vilket till slut gjorde att hon fick komma och laga mat i tv-rutan och inspirera på riktigt. 

Officiellt om Siri Barje

På Merinfo kan man få reda på följande om Siri Barje: 

  • Hon är 34 år 
  • Hon bor i en bostadsrätt på Södermalm i Stockholm
  • Hon bor tillsammans med Patrik Barje som är 36 år
  • Hon fyller år den 10 maj
  • Hon är gift
  • Hon äger inga fordon 
  • Hon har ett bolagsengagemang

Siri Barje – recept och kokböcker

Siri Barje är känd för sina recept, och hon specialiserar sig gärna på vegetariska recept. Folk som vill laga hennes recept kan till exempel gå in på Köket och Koket se, och du kan även titta på Nyhetsmorgon på TV där hon lagar en hel del av sina omtyckta recept. Exempel på några av hennes recept som är extra populära är hennes vegobullar, ramen, recept med halloumi som ingrediens, bolognese och julmat. Hon har också skrivit flera kokböcker, bland annat dessa: 

  • Vegan på 5 ingredienser
  • Snabbmat för gröna gourmander: ett stekt ägg är också en middag 

Siri Barje på Flashback och andra sociala medier

Siri Barje är väldigt populär på sociala medier. Hennes Instagram-konto, där hon heter Olivehummer, har över 118 000 följare och där lägger hon regelbundet upp bilder på mat och recept att testa. Siri Barje finns även på Facebook där hon har 475 som gillar sidan, som är en slags fansida, och 555 som följer sidan. Det står även en del om henne på Flashback, men inte särskilt mycket skvaller. Däremot är det en hel del som googlar på “siri barje bröst” och “siri barje byst” och “siri barje bröstförstoring” samt hennes längd. Det finns även en del som googlar på hennes outfit. 

Siri Barje delar recept i Nyhetsmorgon

Om du vill försöka laga något av Siri Barjes recept finns det en hel massa att välja bland. Bland annat kan du titta på Nyhetsmorgon, men du kan även se klipp och videor när hon lagar mat, vilket kan underlätta själva matlagningen ibland.

Related Articles