Hem » Ruths i Malmö – populär restaurang och gatunamn
MALMO1

Ruths i Malmö – populär restaurang och gatunamn

by Nils Steen

Ruths i Malmö är efterträdaren till välkända Bastard, nära Lilla Torg. Den är öppen hela dagen och verkar locka mycket folk. En annan Ruth i Malmö är Ruth Lundskogs gata. En del av sjukhusområdet ligger här, bland annat akuten och barnakuten.

Snabbfakta Ruths i Malmö

Vad?Restaurang
Var?På Mäster Johansgatan, nära Lilla Torg
Vad serveras?Allt från frukost till sen middag
Är det populärt?Ja, såväl recensioner som bokningar tyder på det

Ruths i Malmö – restaurangen vid Lilla torg

När människor i Malmö tänker på Ruths är det kanske i första hand restaurangen Ruths de tänker på. Det som tidigare var en av Malmös mest kända kvällsrestauranger – Bastard – bytte helt koncept. Med samma ägare och kockar är det numera en restaurang som är öppen från tidiga morgonen till sena kvällen. Här serveras allt från frukost klockan sju, till sen middag.

The white guide – den rikstäckande restauranguiden som årligen testar hundratals restauranger – skriver att Ruths håller ”mycket god klass”. På google har Ruths fått 374 recensioner och genomsnittsbetyget 4,3 av 5.

Precis som många av de trendigaste och finaste restaurangerna i Malmö ligger Ruths på en av bakgatorna från Lilla Torg. Med gångavstånd till Malmö C, alla gågator och affärsstråk är det här ett perfekt läge för såväl malmöiter som turister.

Ruth Lundskogs gata i Malmö

I Malmö finns också Ruth Lundskogs gata (och alltså inte Ruth Lundskogsgatan). Den känner många malmöbor igen, eftersom en del av sjukhusområdet ligger på den här gatan. Skånes Universitetssjukhus, Malmö är numera det officiella namnet sedan Malmö Allmänna Sjukhus, mer känt som MAS, slogs ihop med lasarettet i Lund och blev ett enda stort Universitetssjukhus. Dock fortfarande med ett sjukhusområde i vardera staden.

Några viktiga adresser på Ruth Lundskogs gata i Malmö

På Ruth Lundskogs gata 3 i Malmö finns:

  • Infektionsmottagningen, på plan 1
  • Infektionsavdelning 2, på plan 2
  • Infektionsavdelning 3, på plan 3
  • Barn- och ungdomsmedicinavdelning 2, på plan 4

På Ruth Lundskogs gata 4 i Malmö finns Kvälls- och helgmottagningen Södervärn. Det är dit du ska vända dig om du behöver vård på en vårdcentral under kvällar och helger, när din ordinarie vårdcentral är stängd. På hemsidan 1177.se finns telefonnummer att ringa innan besöket, för att personalen på bästa sätt ska kunna ta emot dig om du behöver hjälp. På samma adress finns även Vårdcentralen Södervärn.

På Ruth Lundskogs gata 5 finns Akutmottagningen samt Barnakuten. Både Ruth Lundskogs gata 3 och 5 är belägna i det runda huset – ”akutenhuset” – som vätter ut mot gatan (Carl Gustafs väg) för den som passerat Södervärn och begett sig mot nordväst. Med sin runda form och sina stora fönster och färgglada väggar syns och känns huset igen och är omöjligt att missa för den som är i närheten.

På Ruth Lundskogs gata 10 finns bland annat Folktandvården, med sin klinik för orofacial medicin. De kompletterar den allmänna folktandvården genom att ta emot patienter i riskgrupper, med olika fysiska eller psykiska behov, eller patienter som behöver sövas. Huruvida de finns på plan 2 eller inte är svårt att hitta uppgifter om.

John Ruth i Malmö – kanske finns han, kanske inte

Den som letar efter en John Ruth i Malmö verkar leta förgäves. Inte ens om gatunamnet Amiciatiagatan – eller som det egentligen stavas: Amicitiagatan – läggs till kommer det upp några resultat.

Amicitiagatan ligger i Limhamn och Limhamn är en stadsdel i Malmö. Kan man tycka. Men Limhamn har fått egen postadress och många malmöiter tycker att de som bor på Limhamn är lite dryga. Att de verkar vara lite förmer bara för att deras del av staden inte riktigt verkar vilja höra till. Andra menar att de känner flera som bor på Limhamn och att den där beskrivningen inte stämmer på de personerna.

Huruvida John Ruth är en person eller ett företag eller något helt annat – och om han eller den ens finns och i så fall på just Amicitiagatan – verkar hur som helst vara en väl bevarad hemlighet. I alla fall för den som söker i blindo på nätet.

Related Articles