Hem » Måns Möller – mångsidig humorist
laugh

Måns Möller – mångsidig humorist

by Nils Steen

Många känner nog till Måns Möller stand up. Men inte lika många vet kanske att Måns Möller åkt Vasaloppet, inte bara en gång utan tio gånger på tio dagar, nämligen Vasaåket. Och genom sin bedrift samlade han ihop 1,7 miljoner kronor för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Måns Möller har en son med autism.

Snabbfakta om Måns Möller:

DebutMåns Möller debuterade 1998 med “Jävla 70-talister”, på Berns
ÅlderMåns är 47 år, född i januari 1975
TV-medverkanMåns har medverkat i bl a Time Out, På spåret, Parlamentet, Stjärnorna på slottet
FamiljMest känd är sonen, Viggo, som har autism. Han har namngivit Viggo foundation, en fond för att barn med neuropsykiatriska diagnoser ska kunna idrotta på egna villkor.

Måns Möller och Vasaloppet 2021

2021 var inget vanligt år. 2021 var det pandemi i världen och i Sverige. Vasaloppet 2021 gick under benämningen Vasaloppet elit 2021, den 7 mars. Men de som ville åka sträckan dessförinnan och flera gånger, kunde anmäla sig till Vasaåket, mellan den 12 februari och 7 mars. Sträckan kunde vara 10, 30, 45 och 90 km. Måns Möllers Vasalopp var sträckan 90 km, vilket är samma sträcka som riktiga Vasaloppet, tio dagar i sträck, vilket blev 900 km på tio dagar. En otrolig bragd, något han gjorde för sitt barn Viggo.

Att klara ett sådant kraftprov är inget man gör helt otränad. Måns har under en längre tid tränat hårt. Måns var tillsammans med Özz Nüjen med i 16 weeks of hell, Den stora hälsoresan. Måns Möller och Özz Nüjen är vänner och stöttade varandra genom det tuffa programmet.

Måns fortsatte träna hårt även efter programmet och byggde upp en god fysik och en atletisk kropp. På Instagram lade han upp bilder på sin nya kropp och fick många reaktioner. En del blev oroade och tyckte att han gått för långt. Andra applåderade hans framgång. 

Stand up och humor är Måns Möller mest känd för

Måns Möller har gjort mycket standup tillsammans de flesta av Sveriges största standup-artister, bland andra:

  • Johan Glans
  • David Batra
  • Hasse Brontén
  • Thomas Järvheden
  • Jesper Rönndahl
  • Marika Carlsson
  • Anna Lena Brundin
  • Robin Paulsson

Måns har även medverkat i Parlamentet på TV4, 2018. Han har även en del i en komikeragentur, Roa Produktion, tillsammans med bl a David Batra och Özz Nüjen.

Måns Möllers engagemang för barn med neuropsykiska diagnoser

Måns har ett stort engagemang för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Måns Möller var 2018 programledare för programmet “Superungar”, en TV-serie i sex delar som handlar om barn med neuropsykiatriska diagnoser som autism och ADHD. Måns har ett barn med autism, och i serien träffade han olika experter och diskuterade de problem som kan uppstå. I programmet anlitades experter som hjälper barnen och deras föräldrar. 

I programmet genomgick Måns själv en adhd-utredning vilket också visades.

I showen “Jävla pajas” 2013, berättar Måns om livet med sonen och olika utredningar, sjukhusbesök och situationer på ett humoristiskt sätt som gör att stigmat släpper och att man faktiskt kan garva även åt tunga och sorgliga saker.

Måns Möller har humorn som vapen

Måns humoristiska talang har gjort att han har kunnat hantera svåra saker i livet med hjälp av komik. Dels situationen med ett barn med autism, men också för att hantera personlig stress och kunna njuta av livet. Måns mångsidighet visar sig både på humorscenen men också i hans satsningar och målmedvetenhet när det gäller träning och inte minst hans engagemang för utsatta barn. 

Måns Möller har gjort många roller på Mosebacke och Berns, framträtt som programledare, deltagit i realityserier, panelprogram, frågeprogram, humorshower, varit föreläsare och turnerat med sommartunéer. Alltid med humorn som ledstjärna.

Related Articles