sex

Johan Vilde och en upphetsad publik

Johan Vilde är sajten och producenten som länge gjort sin grej i porrbranschen. Med smarta drag har han lyckats hålla sitt innehåll privat och endast tillgängligt för medlemmar på sidan. Hans upplägg lockar både aktörer och kunder. Vi frågar oss – vem är mannen bakom sajten och vad är det som gör den så populär?

Snabba fakta om Johan Vilde

Vad är det?En privat hemsida för pornografi 
Vem ligger bakom?Jöran Lindkvist
KategoriAmatör
Sociala medierInstagram: @vilde.tv, Twitter: @johan_vilde

Johan Vilde – stolt över sin porr

Johan Vilde är ett alias och mannen bakom amatörporrsajten var först okänd. Det tog dock inte lång tid innan hans identitet läckte ut. Grundarens riktiga namn (om man ska tro de gedigna snokarna på Flashback) är Jöran Lindkvist. 

Det är oklart exakt hur länge han har spelat in filmer med sex och annat naket innehåll. På Flashback finns det en tråd som går hela vägen bak till 2013. Alltså drygt 10 år kan vi räkna med att han hållit igång. 

Så vad gör hans sida speciell? Kanske några av följande punkter:

 • han spelar själv in filmerna och betalar ”skådespelarna”
 • de som är med i filmerna har själva kontaktat honom för att få spela in
 • aktörerna är fria att själva välja vad de vill filma
 • han försäkrar att dessa videos bara finns att streama på hans sajt

Johan Vildes glada amatörer

Hans inriktning är amatörporr och det verkar vara väldigt populärt. Det kan vara så att många är trötta på skådespelarporr och vill få en mer genuin upplevelse av tittandet. Kanske är det av samma anledning som reality-TV blivit så stor. 

Han påstår i alla fall att de flesta av hans videos är förstagångsaktörer och “vanliga” människor som delar med sig av sina intima stunder. Vissa vill dock inte bli igenkända och tar till tricks för det. Heter man Hanna kanske man istället kallar sig för Cassandra och använder en mask eller annat för att dölja sitt ansikte.  

Det är svårt att veta hur många som spelar in sexfilmer för sin egen njutnings skull först och främst. Det är trots allt en typ av fetisch att bli filmad i sovrummet. Man kan nog ändå räkna med att majoriteten gör det för pengarna. 


Johan Vilde – vilka är kunderna och vad söker de?

Vilka Johan Vildes specifika konsumenter är vet vi kanske inte men vi vet att män är de största porrkonsumenterna generellt. Det har dock synts en markant ökning av tittandet bland kvinnor på senare år. Porr tycks också konsumeras alltid tidigare i livet. Är det något vi bör oroa oss över? Det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem. Många växer upp och således ifrån porrtittande och blir mer intresserade av den äkta varan.

Det finns dock tecken på att många som konsumerar porr faktiskt får lida av det i sitt eget sexliv. Folkhälsomyndigheten har till och med börjat göra undersökningar bland folks porrvanor då det kan ha samband med riskfaktorer för den sexuella hälsan. Risker som människor vittnar om är: 

 • Dålig självkänsla 
 • Man gör saker man egentligen inte vill för man tror det är normalt. Till exempel att ha sex analt är väldigt vanligt i porr men kan leda till mycket obehag och till och med skador om man inte är varsam
 • Man introduceras till sex i utbyte mot pengar 
 • Missnöje med det egna sexlivet – porren påverkar dopamin och gör att mer stimulans behövs för att nå upphetsning

Kan sex bli bättre utan porr?

Enligt Folkhälsomyndighetens undersökning är det många som svarat att de använder porr för att ”öka den sexuella upplevelsen”. Det är lite fascinerande ändå. Vi kan ha en riktig, levande, naken människa bredvid oss men ändå behöva titta på någon annan naken på skärm för att tända till.

Porr i denna bemärkelse tycks vara mer som en drog som man konsumerar för att distrahera sig från sig själv och nuet. Det finns andra sätt att öka den sexuella upplevelsen än att ta sitt fokus bort från sin partners och sin egen kropp. Några steg man kan ta för att föra tillbaka fokus till nuet och till sin partner är;

 1. Avsätt tid för varandra och minimera distraktioner (mobiler stängs av)
 2. ”Eye-gazing” – titta in i varandras ögon länge och hitta närvaro i stunden tillsammans
 3. Andas i takt med varandra
 4. Var nakna och bara titta på varandra 
 5. Rör varandra med kärlek och respekt

Publicerat

i

av

Etiketter: