Hem » Assassin’s Creed Mirage och mycket mer: Dessa spel väntar oss under 2023

Assassin’s Creed Mirage och mycket mer: Dessa spel väntar oss under 2023

by johansundkvist

Spelbranschen är den största nöjesindustrin i världen, vilket egentligen inte är särskilt förvånande med tanke hur många olika typer av spel det finns. Det existerar i princip någon typ av spelform för alla och det kommer ständigt nya äventyr. 2023 har precis anlänt och det är dags att blicka fram mot vad året kommer att bjuda på.

Spelande kommer i nästan lika många former som det finns spelare. Vissa föredrar mobilspel, andra väljer att spela på casino, och för väldigt många är det dator- och Tv-spel som gäller. Denna tredje form av spel kommer stå i centrum här. Tv-spel har kommit en lång väg – det är inte bara Pac-Man längre

Spelen att se fram emot 2023

En hobby kan komma i olika skepnader. Det kan handla om hantverk i olika formen, idrottande eller musicerande. Eller så kan det handla om gaming. För den spelintresserade råder det ingen brist på äventyr att längta efter under 2023. Det kommer dyka upp något för de flesta under året och kanske även några spel man inte trodde att man skulle gilla. Nedan följer ett gäng titlar som är värda att kika närmare på

Hogwarts Legacy

10 februari öppnas portarna till trollkarlsskolan Hogwarts från Harry Potters berömda värld. Spelet heter Hogwarts Legacy och utspelar sig hundra år innan händelserna i den älskade bok- och filmserien och verkar vara ett RPG-spel av högsta kaliber.

En barndomsdröm för många lär gå i uppfyllelse när man som spelare väljs in ett av de fyra elevhemmen, Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin. Dessutom ges du möjligheten att utforska skolan på en detaljnivå som aldrig tidigare funnits. Varenda skrymsle och vrå av slottet, markerna, skogen och världen utanför är din att upptäcka.

Hogwarts Legacy är tillgängligt till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S från och med 10 februari. Den som har ett Playstation 4 eller Xbox One får vänta till 4 april. Spelet ges även ut på Nintendo Switch 25 juli.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Nintendo har många serier som har fortsatt leverera titlar under en lång tid. En av dessa är Zelda. Det första spelet, The Legend of Zelda, gavs ut 1986. 37 år har gått och många succéer har det blivit för serien. Nu är det dags för nästa äventyr i form av The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Spelet släpps 12 maj och endast till Nintendos egna konsol, Switch. Det har hunnit passera sex år sedan man senast såg huvudpersonen Link i ett nytt spel och fansen är hungriga efter mer. Tears of the Kingdom är ett måste för alla Nintendo-älskare.

Assassin’s Creed Mirage

Likt filmindustrin är följetonger är en viktig del av spelens värld. Spelserier som Super Mario, Pokemon och FIFA har vid det här laget utkommit med nya utgåvor i flera årtionden. En serie som nu är inne på sitt 16:e år är Assassin’s Creed.

Sedan 2007 har man fått spela sig igenom olika historiska händelser i rollen som huvbärande lönnmördare. Första utgåvan, som bara hette Assassin’s Creed, utspelade sig i Mellanöstern under 1000-talets korståg. Sedan dess har lönnmördarna dykt upp ibland annat 1400-talets Italien, antikens Grekland, under den franska revolutionen och Londons sena 1800-tal.

I år har det blivit dags att besöka Baghdad på 800-talet i Assassin’s Creed Mirage. Den här gången träder spelaren in i rollen som Basim Ibn Ishaq, en karaktär som dykte upp bland vikingarna i seriens förra utgåva, Assassin’s Creed Valhalla.

De senaste spelen i Assassin’s Creed-spelen har inkorporerat en hel del RPG-element i upplevelsen. Med Mirage vill utvecklarna Ubisoft i stället gå tillbaka till hur man gjorde förr och fokusera mer på smygandet och klättrandet. Det kommer dessutom vara mer linjärt och fokuserat på storytelling än föregångaren Valhalla.

Berättelsen om Basim Ibn Ishaqs resa från gatutjuv till fullfjädrad lönnmördare har inte fått något exakt lanseringsdatum än. Man vet dock att det kommer att komma ut någon gång under 2023 och att det ska gå att spela på PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Amazon Luna.

Diablo 4

Diablo-serien återvänder med buller och bång i denna fjärde inkarnation. Första spelet lanserades 1998 och har sedan dess samlat till sig en gedigen skara hängivna fans. Tvåan kom två år senare men sedan fick man vänta i tolv år innan den tredje delen släpptes 2012. Nästan lika lång tid har det tagit att färdigställa Diablo 4.

Spelet kommer, likt sina föregångare, erbjuda sin patenterade blandning av action RPG och hack ’n slash. 6 juni är det återigen dags att dräpa monster. Diablo 4 släpps till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Starfield

Spelutvecklarna Bethesda är mästare av rollspel. Fantasyserien Elder Scrolls och de postapokalyptiska äventyren i Fallout-spelen är RPG-utmaningar av allra högsta kvalitet. Utvecklarna ger sig nu på en ny värld i form av science fiction-spelet Starfield.

I Starfield kommer du kunna resa runt i rymden, utforska och kolonisera planeter, bekämpa fiender och designa ditt egna rymdskepp. För den som har hungrat efter ett Skyrim bland stjärnorna verkar detta vara svaret.

Starfield har inte fått något spikat datum än men lär av allt att döma att komma ut under 2023 till PC och Xbox Series X/S.

Marvel’s Spider-Man 2

Snart fem år har gått sedan Marvel’s Spider-Man svingade in i spelälskarnas hjärtan. I höst är det återigen dags för oss att klä på oss den rödblåa kostymen, skicka i väg ett spindelnät och slunga oss ut bland New Yorks skyskrapor som den beryktade Spindelmannen.

Det första spelet blev framför allt hyllat för sin fantastiska grafik och mycket talar för att Marvel’s Spider Man 2 kommer nå nya visuella höjder. Sorgligt nog är det även den här gången endast Playstation-ägare som kommer kunna njuta av spelet då det släpps exklusivt till Playstation 5. Har du inte köpt någon konsol från den nya generationen än kanske detta är argument nog att välja Playstations femte spelmaskin.

Marvel’s Spider Man 2 släpps under hösten 2023.

Related Articles