Hem » Alexandra Torgrip blev ensam när pojkvännen dog
sad

Alexandra Torgrip blev ensam när pojkvännen dog

by Nils Steen

Alexandra Torgrip var tjejen som levde i en relation med sin älskade pojkvän i flera år. Pojkvännen hon var ihop med var känd inom vissa musikkretsar som Einár. Tyvärr hade Einár fått en umgängeskrets som inte var så bra. Till Einárs familjs och Alexandras stora sorg blev han skjuten den 21 oktober 2021.

Snabbfakta om Alexandra Torgrip:

NamnAlexandra Vivi Margareta Torgrip
Född27 april 2002
StjärnteckenOxe
Instagramalexalexandra

Alexandra har en öppen sida på Instagram 

Att bli känd på det sätt som Alexandra ändå blivit var nog inget hon önskade. Även om hon hade en öppen profil på exempelvis Instagram så var hon ganska anonym. Den som följde Einárs karriär hade kanske koll på Alexandra, men utöver det så fick hon ändå leva sitt liv i fred.

Idag gör Alexandra sitt bästa för att hålla Einárs minne levande. Einárs mamma Lena Nilsson har påbörjat en fond som heter Nils Einár Foundation. Den har även Alexandra varit med och marknadsfört från sina sociala medier. Ursprunget till fonden är dels att se till att minnet av Einár lever kvar. Dels att kunna ge bidrag och stötta människor som är kreativa i Einárs anda.

Några av Einárs mest spelade låtar på Spotify:

  • Gamora
  • Första Klass
  • Din låt
  • Dansa
  • Lilla Nisse
  • Koppla av
  • Hammarby

Tanken med fonden är att stötta andra blivande musiker, oavsett deras ursprung, i deras väg ut i musiklivet. Fonden kommer också vara en bra väg för Einárs föräldrar att bearbeta sin sorg. Alla människor behandlar sin sorg på olika sätt och inget sätt är fel. Hur man än väljer att göra är det viktigt att prata om sorgen och personen, och att komma ihåg att alla känslor är lika viktiga. 

Att bearbeta sorg som närstående och som föräldrar

Det är lika okej att skratta som att gråta när man genomgår sorg. Det är viktigt att bearbeta sin sorg när man får ett dödsfall i närheten. Det finns människor som går och håller inne med sin sorg till den grad att man börjar ta droger eller flyr undan på något annat sätt för att glömma. Då är det bättre att hitta terapi i någon form.

Oavsett om man går med bearbetad eller obearbetad sorg kan det oväntat komma en flashback i tankarna. En stund när man tänker på personen som gått bort. En sådan är oerhört jobbig i stunden men det brukar lätta efter ett tag. Ett problem idag är att många är så rädda att prata om döden och livet efter döden. I det sista åsyftas i detta fall livet för dem som är kvar mer än för den som dog.

Avlidna återfinns i tre månader på Ratsit

Att försöka få en begravning som är enligt den avlidnas önskemål är inte alltid helt enkelt. För den som tänker ett steg före finns det något som heter Vita Arkivet där man kan skriva in önskemål inför sin kommande begravning. Givetvis kan man gå in och ändra i efterhand om man kommer på att man vill lägga till eller ta bort något. Har man inte registrerat något så får de anhöriga försöka planera avskedet så gott det går själva. 

Andra onlineställen där den avlidna syns är i register som Mrkoll och Ratsit. Där finns man kvar i upp till tre månader efter ett registrerat dödsfall. 

Related Articles