Hem » Johan Sundkvist

Johan Sundkvist

by johansundkvist

7 roliga saker att göra när det snöar!

Nu är det mörka årstiden här, och det är bara en tidsfråga innan den första snön faller. Dagarna blir allt kortare och temperaturen sjunker. Oavsett om du är en piggelin friluftsmänniska som älskar att vara utomhus oavsett väder, eller om du istället njuter av att krypa upp i soffan med en varm filt och din favoritserie, så har vi gjort en lista med roliga saker att göra såväl ute som inne – du väljer vad som passar bäst!
 1. Åk pulkabacke! Det är ett perfekt sätt att komma ut och njuta av vintervädret. Bonuspoäng om du kan hitta en backe med nytt puder där ingen aldrig har åkt pulka tidigare.  Ifall du hellre stannar innanför hemmets fyra väggar kan du göra en kopp varm choklad och se på din favoritfilm medan du tittar på snön som faller utanför fönstret.
 1. Ha ett snöbollskrig! Detta är en klassisk vinteraktivitet som alltid är rolig, oavsett hur gammal du är. Se bara till att samla ihop tillräckligt med snöbollar i förväg så att ni inte blir avväpnade i första taget. Du som hellre stannar inomhus kan organisera en variant med hopknycklade pappersbollar – det kan vara minst lika roligt, plus att det aldrig kan göra ont att bli träffad!
 1. Gör en snögubbe! Det här är en annan aktivitet som är perfekt för människor i alla åldrar. Om du vill vara riktigt kreativ kan du försöka göra en snöskulptur i stället för en traditionell snögubbe. Utmana dina vänner på de sociala nätverken för att se vem som gör den coolaste snömannen. Stanna inomhus och julpynta! Låt fantasin flöda medan du lyssnar på Bjällerklang i högtalarna. Utmana dina vänner för att se vem som har det mest originella pyntet!
 1. Åk skridskor! Det här är ett utmärkt sätt att få lite motion samtidigt som man också njuter av vinterlandskapet. Om du inte vet hur man åker skridskor behöver du inte oroa dig – de flesta isbanor erbjuder lektioner för nybörjare. Om vinterlandskapet inte lockar, varför inte spela några roliga spel på mobilen eller surfplattan? Alla klassiker finns tillgängliga hos casinomedswish.se.
 1. Bygg ett fort! Detta är en fantastisk aktivitet för barn (och vuxna!) i alla åldrar. Allt du behöver är lite snö och lite fantasi. Inne i värmen kan du också göra ett fort, men med lakan, filtar och kuddar. Återupplev barndomens kojor, och skaffa dig ett mysigt litet krypin där ni kan spendera eftermiddagen.
 1. Gör en vintervandring! Detta är ett utmärkt sätt att få lite frisk luft och njuta av vinterlandskapet. Se dock till att du är varmt klädd och har lämpliga skor – vandring i snö kan vara en utmaning. Gör din egen julkalender! Istället för att köpa en julkalender kan du istället vara kreativ och göra din egen. Det finns de som gör en ölkalender, en lakritskalender eller en fotokalender för att ge några exempel.
 1. Ha en vinterpicknick! Det här är en utmärkt aktivitet för par eller familjer. Allt du behöver är en filt, lite mat och en termos med varm choklad. Hitta en plats med fin utsikt, bred ut filten och njut av vintervädret! om du inte känner för att gå ut kan du istället göra lite god comfort food där hemma och bjuda familjen på. Dra nytta av mörkret och tänd en massa stearinljus för att få riktig fin stämning.
 1. Åk längdskidor! Det är ett väldigt bra sätt att motionera på vintern samtidigt som man får uppleva naturen. Leta upp närmaste elljusspår om du bor mitt i en stad, eller ta dig ut på landet, vid en sjö eller havet.  Bygg pepparkakshus – en klassiker så här års. Antingen om du är riktigt ambitiös och vill göra det själv från scratch eller om du köper en färdig byggsats. När själva huset är byggt är det bara att låta kristyren och karamellfärgen flöda!
 1. Ta en långpromenad i centrum! Klä dig varmt och njut av en fin vinterdag i stadens kärna. Passa på att fönstershoppa, dricka en god kopp kaffe och bara ta det lugnt. Kanske du stöter på några vänner, annars kan det vara skönt att bara koppla bort en timme eller två. Lite bra musik i lurarna är ett utmärkt sällskap. Spela sällskapsspel. Ta fram dina favoriter ur gömmorna – det kan vara bingo, monopol, fia med knuff, sänka skepp, Tabu , Pictionary, Yatzy eller varför inte en kortlek. Njut av varandras sällskap och ha en rolig stund ihop.
 1. Ta en tur i släde! Det här är en rolig aktivitet för par eller familjer. De flesta ställen erbjuder hästdragna slädturer, men du kan också hitta turer som dras av hundar eller till och med snöskotrar i vissa områden. Gör en egen koreografi! Sätt på er favoritmusik och dansa, det finns väl inget roligare sätt att röra sig på? Sätt ihop en egen dans, visa upp vilken danstalang ni har. Om ni övar in den tillräckligt kommer ni att komma ihåg den under flera år så fort ni hör låten, och komma ihåg just den här dagen!

Funderar du på att investera i en pool?

Det är inte bara barnen som älskar pooler, vuxna gör det också! En pool är en perfekt investering för dig som vill ha ett trevligt ställe att koppla av på sommaren. Dessutom är det en bra träning för både kropp och själ. Att simma i poolen är en fantastisk träning för hjärtat och cirkulationssystemet. Det är också mycket avkopplande och kan hjälpa dig att koppla av.

Vad ska man tänka på innan man bygger pool?

En pool är en stor investering, och det är viktigt att du gör det på rätt sätt. Det finns många olika typer av pooler, och det är viktigt att du väljer en som passar dina behov. Du ska tänka på hur mycket du vill använda poolen, hur ofta du vill använda den och vilken typ av pool du föredrar. En annan viktig sak att tänka på är budgeten, och det är viktigt att du inte köper en pool som du inte har råd att sköta. Att köpa en pool är en stor investering, men det är också ett bra sätt att tillbringa sin fritid. En pool ger möjlighet till avkoppling, motion och socialising, och det är därför många familjer väljer att installera en i sin trädgård.

Vilka olika typer av pooler finns det?

Det finns många olika typer av pooler, allt från små badtunnor till stora simbassänger. De flesta pooler är byggda för att man ska kunna bada i dem, men det finns också pooler som är byggda för att man ska kunna titta på andra personer som badar. Det finns också pooler som är byggda för att man ska kunna träna i dem, och dessa har ofta en djupare botten så att man kan simma längre sträckor utan att behöva ta pauser.

Vilken poolstomme bör man välja?

Det finns många olika typer av poolstommar på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilken du ska välja. De flesta poolstommar är gjorda av plast eller fiberglas, men det finns även trä och betong och alla materialen har sina för- och nackdelar. Plastpoolstommar är ofta billigare, men de är inte lika hållbara. Fiberglaspoolstommar kostar oftast lite mer, men de är mycket mer hållbara och tåliga mot väder och vind. Det finns som sagt även poolstommar gjorda av betong. Thermopool är en poolstomme som består av thermoblock av betong och armering, men även frigolit som hjälper till att behålla värmen i poolen. Detta är ett hållbart alternativ att investera i, eftersom de håller i minst 50-100 år. När du väljer en poolstomme bör du tänka på hur mycket användning den kommer att få, samt hur stor budget du har.

Hur mycket kostar det att investera i en pool?

Det beror på hur stor och avancerad poolen är, men en pool kan kosta allt från 10 000 till 100 000 kronor. En mindre pool är ofta billigare att installera och underhålla, medan en större pool kan vara dyrare i båda dessa aspekter. Det är viktigt att göra en grundlig research innan du investerar i en pool, för att se till att du får det mesta för pengarna. Till exempel är det dyrare att installera thermopool, men när den väl är på plats hjälper den dig att sänka driftkostnaderna genom att bland annat vara effektiv på att behålla värmen i poolen. Hur du väljer att bygga poolen, antingen själv eller med professionell hjälp, avgör även hur dyrt poolbygget kommer bli.

När ska man börja bygga poolen?

Det finns ingen exakt tid på året när du börjar bygga poolen, utan det beror helt på vad du har för planer. Om du vill ha poolen klar till sommaren, bör du starta bygget i god tid. Men om du inte är så bråttom, kan man vänta tills vädret blir varmare och börja bygga poolen någon gång under våren eller försommaren. Det bästa är dock att redan börja planera bygget under hösten. På så vis har du tid att både jämföra olika modeller, material och offerter från olika firmor.

Vart ska poolen placeras?

Det viktigaste att tänka på när det gäller poolens placering är att den ska vara i närheten av en vattenkälla så att du enkelt kan fylla på den. Poolen ska också vara placerad på en plan yta så att den inte rasar samman. Det är också viktigt att tänka på solens position när du väljer var poolen ska stå, eftersom du vill ha så mycket sol som möjligt när du badar. Det är även bra att tänka på om några träd skuggar poolen, eller står för nära poolen så att det skulle falla ner löv och skärp från trädet. En sista rekommendation är att tänka på hur poolen kommer användas. Ifall du planerar att ha stora solstolar bredvid eller kommer utföra vattengympa och träna runtom poolen. Då kan det vara bra att det finns en stor yta runtomkring poolen.

En pool i trädgården är nog drömmen för många under sommaren. Du kan ligga och sola, ta ett dopp när det blir för varmt, samtidigt som du har den precis utanför dörren. Men det är inte bara skönt att ha en pool, det är också en investering.

laugh

Måns Möller – mångsidig humorist

Många känner nog till Måns Möller stand up. Men inte lika många vet kanske att Måns Möller åkt Vasaloppet, inte bara en gång utan tio gånger på tio dagar, nämligen Vasaåket. Och genom sin bedrift samlade han ihop 1,7 miljoner kronor för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Måns Möller har en son med autism.

Snabbfakta om Måns Möller:

DebutMåns Möller debuterade 1998 med “Jävla 70-talister”, på Berns
ÅlderMåns är 47 år, född i januari 1975
TV-medverkanMåns har medverkat i bl a Time Out, På spåret, Parlamentet, Stjärnorna på slottet
FamiljMest känd är sonen, Viggo, som har autism. Han har namngivit Viggo foundation, en fond för att barn med neuropsykiatriska diagnoser ska kunna idrotta på egna villkor.

Måns Möller och Vasaloppet 2021

2021 var inget vanligt år. 2021 var det pandemi i världen och i Sverige. Vasaloppet 2021 gick under benämningen Vasaloppet elit 2021, den 7 mars. Men de som ville åka sträckan dessförinnan och flera gånger, kunde anmäla sig till Vasaåket, mellan den 12 februari och 7 mars. Sträckan kunde vara 10, 30, 45 och 90 km. Måns Möllers Vasalopp var sträckan 90 km, vilket är samma sträcka som riktiga Vasaloppet, tio dagar i sträck, vilket blev 900 km på tio dagar. En otrolig bragd, något han gjorde för sitt barn Viggo.

Att klara ett sådant kraftprov är inget man gör helt otränad. Måns har under en längre tid tränat hårt. Måns var tillsammans med Özz Nüjen med i 16 weeks of hell, Den stora hälsoresan. Måns Möller och Özz Nüjen är vänner och stöttade varandra genom det tuffa programmet.

Måns fortsatte träna hårt även efter programmet och byggde upp en god fysik och en atletisk kropp. På Instagram lade han upp bilder på sin nya kropp och fick många reaktioner. En del blev oroade och tyckte att han gått för långt. Andra applåderade hans framgång. 

Stand up och humor är Måns Möller mest känd för

Måns Möller har gjort mycket standup tillsammans de flesta av Sveriges största standup-artister, bland andra:

 • Johan Glans
 • David Batra
 • Hasse Brontén
 • Thomas Järvheden
 • Jesper Rönndahl
 • Marika Carlsson
 • Anna Lena Brundin
 • Robin Paulsson

Måns har även medverkat i Parlamentet på TV4, 2018. Han har även en del i en komikeragentur, Roa Produktion, tillsammans med bl a David Batra och Özz Nüjen.

Måns Möllers engagemang för barn med neuropsykiska diagnoser

Måns har ett stort engagemang för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Måns Möller var 2018 programledare för programmet “Superungar”, en TV-serie i sex delar som handlar om barn med neuropsykiatriska diagnoser som autism och ADHD. Måns har ett barn med autism, och i serien träffade han olika experter och diskuterade de problem som kan uppstå. I programmet anlitades experter som hjälper barnen och deras föräldrar. 

I programmet genomgick Måns själv en adhd-utredning vilket också visades.

I showen “Jävla pajas” 2013, berättar Måns om livet med sonen och olika utredningar, sjukhusbesök och situationer på ett humoristiskt sätt som gör att stigmat släpper och att man faktiskt kan garva även åt tunga och sorgliga saker.

Måns Möller har humorn som vapen

Måns humoristiska talang har gjort att han har kunnat hantera svåra saker i livet med hjälp av komik. Dels situationen med ett barn med autism, men också för att hantera personlig stress och kunna njuta av livet. Måns mångsidighet visar sig både på humorscenen men också i hans satsningar och målmedvetenhet när det gäller träning och inte minst hans engagemang för utsatta barn. 

Måns Möller har gjort många roller på Mosebacke och Berns, framträtt som programledare, deltagit i realityserier, panelprogram, frågeprogram, humorshower, varit föreläsare och turnerat med sommartunéer. Alltid med humorn som ledstjärna.

7 aktiviteter att göra i vinter

Vintern är snart här och det betyder att det är dags för härliga vinteraktiviteter! Det finns så många trevliga saker att göra på vintern. Det finns något speciellt med vintern som får oss att känna oss levande. Kanske är det snön som faller, eller de kalla temperaturen som gör oss gladare. Oavsett anledning älskar vi vinteraktiviteterna!

1. Lär dig baka till julbordet

Baka till julbordet är en av de roligaste vinternöjena. Vi har alla lärt oss att baka och sett familjer leka i köket, och det är först när man provar det själv som man inser hur kul det faktiskt är. Det roliga med att baka till julbordet är att det finns så många olika sätt att göra det. Man kan baka traditionella lussekatter och knäck eller så kan man testa nya utmanande recept som semmelkladdkaka och olika variationer av kolor. Hela familjen kan njuta av en dag i köket tillsammans, och för barnen är det ofta detta som skapar julstämningen. Även att baka själv skapar en otrolig julstämningen och det kan vara i ensamma hushåll som den behövs som mest. Oavsett hur man väljer att tillbringa sin tid i köket, är det alltid trevligt med en värmande dryck i handen och något gott som bakas till.

2. Aktivera dig utomhus

Att hitta på aktiviteter utomhus under vintern är en av de bästa sätten att hålla sig frisk och aktiv. Man får frisk luft, motion och man får uppleva den vackra naturen. Det finns många olika aktiviteter man kan göra ute under vintern, som att gå skidor, åka pulka eller bara gå en promenad i den friska luften. Man kan även göra dessa med ingående och planera en semester utefter att vandra i Sverige eller boka en stuga i fjällen. På så vis ser man till att man tar till vara på naturen även under vinterhalvåret. Aktivera dig utomhus under vintern är en bra idé för alla som vill hålla sig i form och må bra.

3. Gå på spa

Det undgår inte någon att de flesta känner sig lite extra kalla och stela under vintern. Vad passar då inte bättre att kombinera sina utomhus aktiviteter med att sedan gå på spa under vintern. Man får lite tid för sig själv, man får koppla av och man får njuta av den vackra utsikten. Det finns många olika spaanläggningar att välja mellan, och det är alltid trevligt att ha någonstans att gå tillbaka till efter en lång dag på jobbet. Gå på spa är också en bra anledning att träffa nya människor, och det är alltid trevligt att ha nya bekantskaper. Spa är också en bra anledning att unna sig lite lyx, och det är alltid trevligt att kunna unna sig lite extra.

4. Uppdatera din look

En av de bästa sakerna med vintern är att man får uppdatera sin look. Man kan ta på sig lite tjockare kläder, klä på sig lager på lager, eller så kan man prova något helt nytt. Det finns många trender som kommer och går under vintern, och det är alltid roligt att prova sig fram. Man kan till exempel prova en ny frisyr, en ny makeup eller en ny klänning. De flesta byter oftast ut sina vanliga skor mot ett par varma stövlar eller kängor. Vinter är en perfekt tid för att uppdatera sin look, och det är alltid trevligt att ha något nytt att bära på under den kalla årstiden.

5. Skapa tävlingar med dina vänner

En av de bästa sakerna med vintern är att man kan göra massor av olika aktiviteter tillsammans med sina vänner. Man kan bygga snögubbar, åka skidor eller pyssla. Det finns alltid något roligt att göra, och det är extra kul om man gör det tillsammans med andra. En av de bästa sakerna med vintern är att man kan skapa tävlingar med sina vänner. Man kan ha en snöbollstävling, en skidtävling eller komma på egna kreativa utmaningar. Tävlingarna är alltid roliga särskilt om det finns något pris att vinna. Vinnaren skulle exempelvis kunna få en stor chokladkaka eller en godispåse, men det finns också andra priser som man kan hitta på. Tävlingarna är alltid kul, och det är extra kul om man vinner!

6. Utmana din kreativitet

En av de bästa sakerna med vintern är att man får utmana sin kreativitet. Man kan göra allt från att bygga snögubbar till att skapa fina vinterlandskap. Det finns ingen gräns för hur kreativ man kan vara, och det är alltid roligt att se vad man kan komma på. Man kan också använda vintern som en chans att lära sig nya saker, som att lära sig att göra iskonst eller snöskulpturer. Vinter är en fantastisk tid på året då man får utlopp för sin kreativitet, och det är alltid trevligt att ha något roligt och intressant att göra under de mörka och kalla månaderna.

7. Ha film marathon

Ett film marathon är en av de bästa saker man kan göra på en kall vinterdag. Man kan ta det lugnt, luta sig tillbaka och se flera filmer i rad utan att behöva göra något annat. Det är perfekt för den som vill mysa upp sig med en god film eller tv-serie, och det är också ett bra sätt att lära känna nya människor. Man kan träffa nya vänner på bio eller online, och man kan dela sin passion för film med andra. Ett film marathon är också en bra anledning att unna sig några goda snacks, och det är alltid trevligt att ha något gott att mumsa på under filmen.

Låna pengar – vad bör du tänka på?

Låna pengar? Det är en fråga som många ställer sig, och det är inte alltid lätt att veta vad man ska tänka på. Man bör först och främst titta på sin ekonomi och se om man har råd med en extra utgift. En annan sak man bör tänka på är hur mycket pengar man behöver, och om det finns något annat sätt att få tag i de pengarna. Det är alltid bra att jämföra olika långivare innan man bestämmer sig, så att man faktiskt får det bästa erbjudandet.

Så funkar det att låna pengar

När man behöver låna pengar finns det flera olika alternativ. Man kan ansöka om ett banklån, ett sms lån eller en kontantinsats. Dessa tre alternativen har alla för- och nackdelar, och det är viktigt att man väljer det alternativ som passar ens egna behov bäst. Ett banklån är ofta det mest fördelaktiga alternativet när man ska låna pengar, men det är också det mest komplicerade. Man måste ha en god inkomst och en stabil ekonomi för att kunna ansöka om ett banklån, och det tar ofta flera veckor innan man får svar på sin ansökan. Ett sms lån är ett mindre lån som man kan ansöka om via sms, och som oftast ges ut av en mindre aktör på marknaden. Detta innebär att räntan på sms lånet ofta är högre än räntan på ett banklån, men förhoppningsvis är det bara tillfälligt man behöver låna pengarna och därför inte så stor skillnad i slutbetalningen. En kontantinsats innebär att man betalar en viss summa kontant när man köper nytt hus eller bil, och resten av beloppet finansieras med lån från banken. Kontantinsatsen minskar dock inte bara beloppet du behöver låna från banken, utan den ger dig också bättre villkor på ditt lån samt minskar din månatliga räntekostnad.

När du ska låna pengar är det viktigt att du funderar över hur mycket pengar du behöver låna då detta kan avgöra vilket typ av lån du bör ta. Om det är ett högre belopp som du inte kan betala av förens om flera år eller om det är en mindre summa men som överskrider din budget. Det kan till exempel handla om en dyr tandvårds kostnad eller liknande och i såna fall kan du se billiga lån på 20 000 kr här.

Lånevillkor – vad gäller?

När du lånar pengar av en bank eller annan kreditgivare, gäller det vissa villkor. Dessa villkor är till för att säkerställa att du har råd att betala tillbaka lånet och för att skydda banken eller kreditgivarens intressen. De vanligaste villkoren är:

– Att du är minst 18 år gammal
– Att du har en fast inkomst
– Att du inte har några betalningsanmärkningar
– Att du inte har några skulder hos Kronofogden

Ränta på lån – hur fungerar det?

Ränta på lån är något som många försöker undvika, men det är faktiskt inte så farligt som man tror. Räntan är bara en avgift som du betalar för att låna pengar, och den beräknas utifrån hur mycket pengar du lånar och hur länge du behöver låna dem. Ju mer pengar du lånar, desto högre ränta måste du betala. Detta innebär att det är viktigt att du bara lånar det belopp du verkligen behöver, och inte mer. Du bör också försöka betala tillbaka ditt lån så snabbt som möjligt, eftersom ju kortare tid du behöver låna pengarna desto mindre ränta måste du betala.

Lånetid och återbetalningstid

Lånetid och återbetalningstid är två viktiga faktorer när det gäller att ta ett lån. Lånetid är den tid du har på dig att betala tillbaka lånet, och återbetalningstiden är den tid du har på dig att betala tillbaka lånets ränta. Du bör alltid försöka hitta ett lån med en så kort lånetid som möjligt, eftersom det innebär att du slipper betala så mycket i ränta. Dessutom bör du alltid se till att ha en realistisk budget innan du tar ett lån, för att se till att du inte tar ett lån som du inte kommer kunna betala tillbaka.

Fördelar och nackdelar med att ta ett lån

En av de största fördelarna med att ta ett lån är att man kan få tillgång till pengar snabbt. Ibland behöver man pengar snabbt, och då är det bra att veta att det finns möjlighet att låna pengar. En annan fördel är att man ofta kan betala tillbaka lånet i små summor, vilket gör det enklare för personen som tar lånet. Nackdelarna med att ta ett lån är tillexempel att man måste betala ränta på lånet. Det kan även ibland vara svårt att få ett lån beviljat, beroende på vilket lån du ansöker om.

Det är viktigt att tänka igenom noga innan man tar ett lån. Man ska ha en plan för hur pengarna ska användas och kunna betala tillbaka dem i tid. Dessutom är det bra att jämföra olika långivare för att hitta den bästa räntan.

Saker att göra på kalla höstkvällar

Det börjar bli kallare allt utomhus och många föredrar att spendera alltmer tid i hemmet. Att tända ljus, laga goda middagar och njuta att myset är för många vad vintern består av mest. Men ibland kan man behöva lite extra inspiration för att underhålla sig under långa mörka kvällar. Det finns många olika sätt att underhålla sig på när du är hemma.  

Att spela underhåller hela familjen

Att spela spel är något som har underhållit och fascinerat människor i urminnes tider. Det finns så många olika slags brädspel, kortspel och onlinespel att välja mellan och utbudet blir bara större. Det finns även forskning som visar på att spela spel håller hjärnan ung och spänstig längre. Hjärnan behöver träning för att hålla sig ung och det är aldrig försent att börja.

När vi hör ordet casino så tänker vi ofta på stora traditionella casinon i storstäder som Las Vegas. Men nu för tiden är sker stor det av spelandet på ett online casino. Oavsett vad du föredrar så finns det många anledningar varför det kan vara trevligare att spela från ditt hem än från ett traditionellt casino. Hos yoyocasino finner du ett stort utbud av olika spel och underhållning. Du kan spela enkelt från mobilen, surfplattan eller datorn.

På Yoyo casino kan man exempelvis spela spel som roulette, vilket är ett hasardspel och man spelar det med ett roulettehjul och en rouletteboll. Roulettehjulet har 37 fack, numrerade från 0 till 36. När bollen hamnar i ett av facken vinner den som har satsat på det numret. Om bollen hamnar i facket 0 vinner huset alltid. Andra populära casino spel inkluderar baccarat, craps och poker. Alla dessa spel har sina egna unika regler och strategier, men det finns allmänna riktlinjer som gör dem tillgängliga för alla som vill prova dem.

Laga mat med familjen

Mustiga långkok, rostade primörer och kraftiga smaker är något som många förknippar med höstens matlagning. Vi är inte längre sugna på lätta sallader eller friska smaker, nu är tiden kommer för kryddor, tyngre ingredienser och mörka nyanser även i vår mat.

Att laga mat kan vara en aktivitet som får hela familjen samlad. Det kan även vara en rolig uppgift att göra på egen hand. Allt ifrån att leta efter nya, intressanta recept till att dyka ner i själva tillagningen och att få ut det mesta möjliga av råvarorna. Det kan vara en bra idé att ta reda på vad säsongens råvaror består av. Genom att använda sig av säsongens råvaror kan man spara pengar, spara på miljön och få toppkvalitet.

Matlagning kan dessutom vara terapeutiskt och kan ha kraften att sänka symptom av stress, ångest och oro. Matlagningsterapi får dig att använda samtliga sinnen och tvingar dig att vara i nuet. Att laga mat med familjen eller i grupp är även ett bra sätt att öva på samarbete, kommunikation och kreativitet.

Det finns många tips på goda recept på nätet. Allt ifrån snabba, enkla recept till långkok som kan ta upp till ett dygn att tillaga. Du som hemmakock får bestämma nivån av dedikation och ansträngning.

Ljusterapi

Under våra skandinaviska, långa och mörka höstar och vintrar är det många som börjar känna sig lite nere, trötta och oinspirerande. Eftersom detta är relativt vanligt har det även utvecklats metoder för att komma ur detta. En av dessa metoder är ljusterapi. Ljusterapi är en terapiform med ljusbestrålning som är speciellt utformad för att motverka psykisk ohälsa som grundar sig i de mörka årstiderna på året. Det går inte att jämföra denna behandlingsform med vanlig lampor och går därför inte att få en liknande effekt endast genom att sätta på fler lampor hemma. För att få någon slags effekt hade lamporna behövt vara minst tre gånger så starka.

Höstdepression är vanligt i de norra delarna av världen och är en effekt av bristen på ljus. Roten till depressionen är hormonet melatonin vilket är hjärnans sömnmedel. När vi lever så många av våra vakna timmar i mörker börjar melatonin att tillverkas och detta påverkar även vår serotoninutsöndring som styr vår glädje och positiva känslor.

Se filmer och serier

Under dessa mörka tider kan det vara perfekt att mysa ner sig i soffan eller biomörkret och ta den av säsongens filmer och serier. Det finns få saker som är så mysigt som att samla nära och kära och krypa ner i tv-soffan för en bra serie. Många serier släpper nya säsonger under hösthalvåret och det är även många premiärer att ta del av. Höstens toppserier är bland andra

 • House of Dragon: En prequel en ytterst efterlängtad till Game of Thrones och kommer att garantera spänning och dramatik.
 • Heder: Den tredje säsongen av den svenska dramaserien som har blivit en storfavorit hos många.
 • The white lotus: Serien som var menad att vara en miniserie men på grund av trycket från publiken så har HBO bestämt sig för att lyssna på fansen och skapa en andra säsong.

Slutligen finns det många olika sätt att underhålla dig på när du är hemma. Ledorden är mys och gemytlighet!

Flytta till Stockholm? Hitta den perfekta flyttfirman för just dig!

Stockholm är en av de mest populära städerna i Sverige och det är inte svårt att förstå varför. Huvudstaden har något för alla, oavsett om du gillar shopping, natur eller kultur. Oavsett vad du söker i en stad, kan du hitta det i Stockholm. Det finns dock en liten nackdel med Stockholm, nämligen att det är dyrt. Därför är det viktigt att du väljer rätt flyttfirma när du ska flytta till Stockholm. Det finns många bra flyttfirmor att välja mellan i Stockholm, men det finns skillnader på pris för de olika flyttfirmorna. Läs denna guide för att göra ett bättre val av flyttfirma Stockholm till din nästa flytt!

Hur fungerar en flyttfirma?

En flyttfirma är en företagstjänst som hjälper privatpersoner och företag med flytten. Flyttfirmor tar hand om allt från packning till transport och uppställning av möbler på den nya adressen. De flesta flyttfirmor har även personal som kan hjälpa till med att städa inför flytten, så att du inte behöver göra det själv. En del flyttfirmor erbjuder även förvaring av möbler och andra saker som du inte behöver ha med dig under tiden du bor på din nya adress.

Hur mycket kostar det att anlita en flyttfirma i Stockholm?

Hur mycket det kostar att flytta beror på en rad olika faktorer. Först och främst beror det på hur långt du flyttar. Är det en flytt mellan två bostäder inom Stockholm eller flyttar du från Kiruna. Detta kommer givetvis bestämma hur högt pris flyttfirman behöver ta för att täcka bensin- och personalkostnad. Men det beror även på faktorer som vad du ska flytta och ifall det finns hiss. Att flytta ett piano till högsta våningen utan hiss blir mycket dyrare på grund av att det är så otympligt. Priset för en flytt till Stockholm kan därför skiljas avsevärt och det bästa alternativet är att jämföra flyttfirmor för att få ett bra pris som täcker dina behov.

Vad bör du tänka på när du väljer en flyttfirma i Stockholm?

När du ska flytta är det viktigt att du väljer en pålitlig och erfaren flyttfirma. Det finns många olika företag att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilket du ska välja. Därför är det bra att göra lite research innan du bestämmer sig. Du bör titta på olika recensioner av företagen och se till att de har godkända fordon och utrustning. Du bör också fråga runt bland bekanta och se om någon har något bra tips på ett bra flyttföretag. När du har hittat ett företag som du tror är pålitligt, bör du jämföra deras priser med andra företags priser. Detta gör du enkelt genom att använda dig av en prisjämförelsetjänst på nätet. På så sätt kan du vara säker på att hitta det bästa priset på din flytt i Stockholm.

Hur får du en så billig flytt som möjligt med en flyttfirma?

Det finns flera sätt att få en billig flytt med en flyttfirma. För det första är det viktigt att du funderar på vilken hjälp du behöver. Det erbjuds vanligtvis en hel del tjänster kopplat till flytten. Kom fram till vilka tjänster du behöver, eftersom det ofta är möjligt att spara pengar genom att bara använda dig av de tjänster du verkligen behöver. Kommer de spara dig tid och energi att få städhjälp eller är det något du kan göra själv? Det kan vara så att du även sparar pengar på att utnyttja de tjänster som erbjuds. Att få hjälp att packa blir både tids- och platseffektivt, vilket ger dig energi för annat.

Du kan även fundera på när du ska flytta. Har du möjlighet att flytta på en vardag så är det oftast billigare än på helgdagar. Att inte flytta under högsäsong är att rekommendera för den som vill hitta ett bra pris. Högsäsong är främst efter sommaren, så om du har möjlighet så vänta tills en annan tidpunkt. Många flyttfirmor ger rabatter till personer som bokar i förväg, så det är alltid värt att fråga om det finns några sådana erbjudanden.

Är det värt att anlita en flyttfirma?

Det är alltid värt att anlita en flyttfirma när du ska flytta. De har ofta mycket erfarenhet och kunskap om hur du ska flytta på ett säkert och smidigt sätt. De kan också hjälpa till med att packa upp och in i nya lokaler, och de har ofta bra kontakter med andra företag som kan hjälpa till med flytten. En flyttfirma är också ofta mycket billigare än att göra det själv och det är en bra investering för den som vill slippa all stress och jobb som flytten innebär.

Stockholm är en storstad med många möjligheter. Därför är det inte konstigt att många väljer att flytta hit. Men flytten kan vara stressig, och därför är det bra att hitta en flyttfirma man litar på. Ta dig tiden att hitta den perfekta flyttfirman för just dig!

Jämför och hitta det bästa lånet för dig

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa lånet just för dina behov. Man måste lägga tid på att jämföra flera lån och hitta just de som passar dina omständigheter och behov. Gör därför alltid en koll och hitta just det som du behöver innan du bestämmer dig. 

Hur gör man en bra jämförelse av lån?

Det finns många olika sätt att jämföra lån, men det krävs lite eftertanke för att veta vilken metod som är bäst. Här är några tips att ha i åtanke så att du kan göra en bra jämförelse:

– Se till att du jämför liknande produkter. Det är viktigt att jämföra ett lån med andra alternativ, eftersom det finns många olika alternativ och möjligheter. 
– Titta på alla avgifter och räntor. Se till att du vet exakt vad du kommer att betala för ditt låneavtal, så att du kan göra en riktig jämförelse.
– Läs recensioner från andra användare. Det finns många olika sajter där man kan läsa recensioner av olika lån och lånegivare, så se till att ta reda på vad andra tycker innan du bestämmer dig.
– Jämför flera olika alternativ. Du bör alltid jämföra flera olika lån innan du bestämmer dig för ett avtal, så att du verkligen hittar det bästa erbjudandet för dig. Detta kan du göra på Moneezy och hitta de bästa alternativen.

Få tips på hur du kan jämföra lån på ett effektivt sätt

Det är viktigt att jämföra lån på ett effektivt sätt, för att hitta det bästa erbjudandet. Det finns många olika sätt att göra detta, men det bästa sättet är att använda en jämförelsetjänst. Dessa tjänster gör det enkelt och snabbt att jämföra flera olika alternativ, och du kan ofta få tips på hur du kan spara pengar. Du bör alltid läsa igenom villkoren för ett casino eller lån innan du ansöker, för att se till att du inte blir lurad.

Det finns många olika saker att tänka på när man jämför olika lån. Man bör titta på hur mycket man kan låna och med vilken ränta. Man bör även titta på om det finns några extra avgifter eller kostnader, och huruvida det går att betala tillbaka lånet i tid. Det är viktigt att hitta ett lån som passar ens egna behov och budget, för att inte bli lurad eller hamna i en dyr situation.

En jämförelsetjänst är det absolut bästa sättet att jämföra och hitta ett lån som passar dig, eftersom man på ett enkelt och snabbt sätt kan se flera olika alternativ. Man bör alltid läsa igenom villkoren för ett lån innan man ansöker, för att se till att man inte blir lurad.

Varför ska man jämföra olika lån?

Det finns många skäl till varför man ska jämföra olika lån. För det första är det viktigt att man hittar en lånegivare som erbjuder bra villkor för lån. Detta innebär att man måste jämföra räntor, avgifter och andra kostnader mellan olika lån. Det är också viktigt att man tar hänsyn till hur mycket pengar man har råd betala varje månad, och att man inte tar ett lån som är för stort för sin budget. Man bör också jämföra olika lånegivare för att veta vad dom erbjuder och hur dom kan hjälpa mig att nå det resultat jag söker. 
 

Anledningen att du söker ett lån kan vara många. Och alla i stort sett har någon gång sökt ett lån för att köpa något, kanske ett hus eller något annat som är dyrare en normalt. När man binder sig till något så stort och allvarligt är det givetvis otroligt viktigt att allt är rätt och att det lånet du ska ha är det bästa för dig och dina omständigheter i livet. Och sen måste du tänka på hur lång tid det kommer att ta för dig att betala tillbaka lånet och på hur många år du vill lägga ut det på. När det gäller huslån är det vanligt att ha det på 20 eller 25 år medans om det gäller t ex ett billån kanske man tar det på 5 år eller liknande. 
 

Det finns olika typer av lån, och det är inte alltid lätt att veta vilket man ska välja. Därför är det väldigt viktigt att du alltid kollar noga innan du bestämmer dig för vilket alternativ du ska använda och vilket företag du ska ta som långivare. Ta inga snabba beslut och tänk alltid efter noga när du tänker på lån. Det är ett beslut som kommer att påverka dig och ditt liv under många många år, så det är viktigt att du verkligen planerar och väljer på smartaste sätt och tar hjälp av dom som är proffs på att förklara och göra upplägg av lån för bästa resultat. Detta kommer att göra att du hitta precis det du behöver och kan känna dig lugn och glad med ditt nya köp. 

Så kan CBD olja hjälpa dig

CBD olja har många användningsområden och kan hjälpa dig med flera olika saker. CBD är ett naturligt ämne som finns i cannabisplantan. Det är inte beroendeframkallande och har ingen psykiska effekter, vilket betyder att det inte är en drog. CBD olja är en populär produkt som finns i flera olika former, såsom tuggummi, kapslar och flytande. Det finns även salvor och krämer som innehåller CBD för att applicera direkt på huden. Så det finns många alternativ på hur man kan använda denna produkt på bästa sätt och många har gillat resultatet. 

Vad är CDB olja?

CDB olja är en naturligt förekommande substans i cannabisväxter. Den är känd för sina medicinska egenskaper och används ofta för att lindra smärta, inflammation och stress. CDB olja innehåller cannabydiol (CBD), som är en av de aktiva ingredienserna i cannabis. CBD olja har visat sig ha positiva effekter på hjärnan, och det finns forskning som tyder på att det kan vara effektivt mot ångest, depression och andra psykiska störningar. CDB olja är inte beroendeframkallande och har ingen negativ effekt på hjärnfunktionen, så den kan användas av alla. Givetvis bör man alltid vara försiktig när man testat en ny produkt och se hur kroppen reagerar.

Så kan CBD olja kan lindra smärta

CBD olja är ett naturligt alternativ för att lindra smärta. CBD är en av de aktiva ingredienserna i cannabis, och det är den delen av plantan som har medicinska egenskaper. CBD olja innehåller cannabydiol, som är en av de aktiva ingredienserna i cannabis. Cannabydiol har visat sig ha positiva effekter på människor med olika typer av smärta, och det finns många användningsområden för cbd olja sverige. Det finns flera sätt att använda CBD olja för att lindra smärta, och det går att använda den både topikalt och systemiskt. Topikal applicering innebär att man applicerar oljan direkt på det område där man upplever smärtan, medan systemisk applicering innebär att man tar oljan oralt eller intravenöst.

CBD olja kan motverka ångest

CBD olja är ett naturligt sätt att motverka ångest. Det har visat sig vara effektivt för många människor, och det finns inga biverkningar. CBD olja kan användas för att behandla allvarliga tillstånd som panikattacker och social fobi, men det är också bra för mindre problem som stress och oro. CBD olja fungerar genom att blockera signalerna från hjärnan till kroppen som orsakar ångest, så att man kan slappna av och känna sig lugn. I ett stressat samhälle blir det allt svårare att känna sig lugn, så många har uppskattat hjälpen av CBD olja.

Positiva effekter på sömnen

CBD-olja är också känd för att ha positiva effekter på sömnen. Många människor upplever en djupare och mer avkopplande sömn när de tar CBD-olja, och detta kan leda till bättre allmän hälsa. Detta ger också som skrivet ovanför en hjälp till att lindra smärta och inflammation, vilket gör den perfekt för människor som lider av olika former av smärta. Oljan är också känd för att ha positiva effekter på ångest, depression och stress, vilket gör den mycket användbar för många människor.

Hur kan CDB olja motverka inflammationer?

CBD olja är ett extrakt av denna substans och har visat sig ha positiva effekter på människors hälsa, bland annat mot inflammationer. Inflammationer är kroppens svar på skada eller infektion, och de flesta av oss upplever dem någon gång i livet. De kan vara mycket smärtsamma och leda till svullnad, rodnad och värme i det drabbade området. Ibland kan inflammationer vara livshotande, så det är viktigt att behandla dem snabbt och effektivt. CBD olja har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper, vilket betyder att den kan motverka inflammationer i kroppen. Detta gör den till en mycket användbar behandling för många olika typer av inflammatoriska sjukdomar, inklusive artrit, astma och Crohns sjukdom.

För att stärka immunförsvaret

CBD olja kan också stärka immunförsvaret. Detta är en mycket viktig egenskap, eftersom ett starkare immunförsvar innebär mindre sjukdom och mer energi. Det finns flera anledningar till att CBD olja kan stärka immunförsvaret, men den främsta orsaken är att det ökar produktionen av antikroppar i kroppen. Antikroppar hjälper till att bekämpa bakterier och virus, och därför minskar risken för sjukdom. CBD olja är också rik på antioxidanter, som också bidrar till att stärka immunförsvaret.

Finns det några biverkningar med CDB olja?

CBD olja är ett naturligt botemedel mot många olika sjukdomar och besvär. Men som alla andra mediciner kan det också orsaka biverkningar. De flesta av dessa är dock mycket milda och försvinner ofta av sig själva inom några dagar. De vanligaste biverkningarna av CBD olja är huvudvärk, illamående, yrsel och trötthet. Dessa biverkningar är dock mycket milda jämfört med de flesta andra mediciner. Andra mindre vanliga biverkningar inkluderar torr mun, magbesvär, diarre och koncentrationssvårigheter. Om du upplever någon av dessa biverkningar rekommenderas det att du minskar din dos eller slutar använda CBD oljan helt och hållet.

Cecilia Düringer

Cecilia Düringer är gymnasieläraren som älskar att berätta en historia och lära ut viktig kunskap utan att eleverna märker det. 2017 klev hon in i radiostudion och ville aldrig lämna den. Som programledare för P3 Historia fortsätter hon fängsla och undervisa lyssnarna. 2022 blev hon känd för TV-publiken när hon tillsammans med medtävlaren Jonatan Unge vann sin första omgång av frågeprogrammet ”På spåret”.

Snabbfakta om Cecilia Düringer

ÅlderFödd i Östergötland 9 juni 1979 (43 år).
Yrke Gymnasielärare i svenska och historia.
Familj Sambo, David Rune.
Aktuell medProgramledare för ”P3 Historia” sedan 2017.Vinnare i På spåret 2022, tävlade tillsammans med Jonatan Unge.

Cecilia Düringers väg till läraryrket

Cecilia Düringer är född den 9 juni 1979 och uppvuxen på landsbygden i Östergötland. Hon har berättat att hon under uppväxten läste mycket böcker. Hon gick gymnasiet i Linköping och fortsatte sedan till universitetet där hon läste litteratur och historia.

Efter studierna behövde hon ett jobb för att kunna betala hyran. Av en tillfällighet tog hon ett vikariat som lärare på en gymnasieskola. Mötet med eleverna i årskurs två har hon beskrivit som kärlek vid första ögonkastet. Upplevelsen ledde till att hon läste in lärarexamen och stannade kvar som lärare i svenska och historia på gymnasiet i nästan femton år.

P3 Historia – Cecilia Düringer fortsätter undervisa i radio  

2017 fick Cecilia Düringer, ännu en gång av en tillfällighet, nys om ett jobb och sökte. Den här gången som programledare för ett nytt radioprogram i Sveriges Radio. Hon har berättat att hon under anställningsintervjun tyckte det var så roligt att vara i radiostudion att hon inte ville gå därifrån.

Sedan dess har P3 Historia, som programmet kom att heta, släppt en mängd avsnitt. Upplägget i P3 Historia är att varje program handlar om en historisk person. Med hjälp av viktiga vändpunkter och händelser i den personens liv berättar Cecilia Düringer om viktiga historiska skeenden.

Inför varje program läser Cecilia Düringer och de andra på P3 Historias redaktion allt de kommer över om personen och tiden. Minst två biografier och massa annat om såväl den aktuella personen som tiden det utspelar sig i. Om ett avsnitt till exempel handlar om en gammal kung som gifte sig måste redaktionen ta reda på vilka rätter middagen på deras bröllop bestod av, hur besticken såg ut, i vilken ordning rätterna kom och så vidare.

Cecilia Düringer och P3 Historia vann “Stora radiopriset”

Podden vann redan första året, 2017, ”Stora radiopriset” för ”Årets rookie”. 2018 slutade Cecilia Düringer jobbet som lärare för att arbeta heltid med P3 Historia. Hon har sagt i en intervju att hon inte tror att hon hade klarat radiojobbet utan sin erfarenhet som lärare. En lärare behöver vara påläst och hela tiden lära sig nytt och mer. Det är också viktigt att hitta ett tilltal som är en blandning av fackliga termer och en mer lättsam ton. Hon upplever att eleverna är mer alerta när hon blandar språket på det sättet.

Ett litet urval av avsnitten i P3 Historia:

 • Marie Curie – ett strålande geni
 • Nefertiti – mytomspunnen forntida härskare
 • Napoleon – resan till kejsartronen
 • Charlie Chaplin – från rännstensunge till Hollywoods hetaste
 • Nostradamus – stjärnskådaren som skrev in sig i evigheten
 • Martin Luther King – kampen, drömmen och det brutala motståndet
 • Anne Boleyn – Henrik VIII:s halshuggna drottning
 • Elisabeth I – gift med England

Cecilia Düringer och Jonatan Unge vinner ”På Spåret” 2022

Under vintern 2021-2022 blev Cecilia Düringer känd även för TV-publiken. Med Jonatan Unge som medtävlare ställde hon för första gången upp i SVT:s ”På Spåret”. Och det gick bra för dem. De tog sig hela vägen till final och vann ”På Spåret” 2022.

Cecilia Düringer har sagt att hon lärde sig läsa som liten, och allt sedan dess har hon läst stora mängder text. Hon har haft lätt för att komma ihåg vad hon läser. Kanske var det just det som ledde till vinsten i ”På Spåret”. Själv har Cecilia sagt i intervjuer att hon tror att de flesta lärare skulle klara sig bra i programmet eftersom de har en bred utbildning och lång träning i att tänka snabbt.

Cecilia Düringers annorlunda tatuering

När ”På Spåret” sändes i SVT skymtades ibland Cecilia Düringers tatueringar och de väckte nyfikenhet. På utsidan av vardera armen, från strax nedanför lillfingret till en bit upp på underarmen löper varsitt rakt streck. De kom till efter flera års funderingar, eftersom raka linjer är det snyggaste Cecilia Düringer vet.