Hem » 7 roliga saker att göra när det snöar!

7 roliga saker att göra när det snöar!

by johansundkvist

Nu är det mörka årstiden här, och det är bara en tidsfråga innan den första snön faller. Dagarna blir allt kortare och temperaturen sjunker. Oavsett om du är en piggelin friluftsmänniska som älskar att vara utomhus oavsett väder, eller om du istället njuter av att krypa upp i soffan med en varm filt och din favoritserie, så har vi gjort en lista med roliga saker att göra såväl ute som inne – du väljer vad som passar bäst!

  1. Åk pulkabacke! Det är ett perfekt sätt att komma ut och njuta av vintervädret. Bonuspoäng om du kan hitta en backe med nytt puder där ingen aldrig har åkt pulka tidigare.  Ifall du hellre stannar innanför hemmets fyra väggar kan du göra en kopp varm choklad och se på din favoritfilm medan du tittar på snön som faller utanför fönstret.
  1. Ha ett snöbollskrig! Detta är en klassisk vinteraktivitet som alltid är rolig, oavsett hur gammal du är. Se bara till att samla ihop tillräckligt med snöbollar i förväg så att ni inte blir avväpnade i första taget. Du som hellre stannar inomhus kan organisera en variant med hopknycklade pappersbollar – det kan vara minst lika roligt, plus att det aldrig kan göra ont att bli träffad!
  1. Gör en snögubbe! Det här är en annan aktivitet som är perfekt för människor i alla åldrar. Om du vill vara riktigt kreativ kan du försöka göra en snöskulptur i stället för en traditionell snögubbe. Utmana dina vänner på de sociala nätverken för att se vem som gör den coolaste snömannen. Stanna inomhus och julpynta! Låt fantasin flöda medan du lyssnar på Bjällerklang i högtalarna. Utmana dina vänner för att se vem som har det mest originella pyntet!
  1. Åk skridskor! Det här är ett utmärkt sätt att få lite motion samtidigt som man också njuter av vinterlandskapet. Om du inte vet hur man åker skridskor behöver du inte oroa dig – de flesta isbanor erbjuder lektioner för nybörjare. Om vinterlandskapet inte lockar, varför inte spela några roliga spel på mobilen eller surfplattan? Alla klassiker finns tillgängliga hos casinomedswish.se.
  1. Bygg ett fort! Detta är en fantastisk aktivitet för barn (och vuxna!) i alla åldrar. Allt du behöver är lite snö och lite fantasi. Inne i värmen kan du också göra ett fort, men med lakan, filtar och kuddar. Återupplev barndomens kojor, och skaffa dig ett mysigt litet krypin där ni kan spendera eftermiddagen.
  1. Gör en vintervandring! Detta är ett utmärkt sätt att få lite frisk luft och njuta av vinterlandskapet. Se dock till att du är varmt klädd och har lämpliga skor – vandring i snö kan vara en utmaning. Gör din egen julkalender! Istället för att köpa en julkalender kan du istället vara kreativ och göra din egen. Det finns de som gör en ölkalender, en lakritskalender eller en fotokalender för att ge några exempel.
  1. Ha en vinterpicknick! Det här är en utmärkt aktivitet för par eller familjer. Allt du behöver är en filt, lite mat och en termos med varm choklad. Hitta en plats med fin utsikt, bred ut filten och njut av vintervädret! om du inte känner för att gå ut kan du istället göra lite god comfort food där hemma och bjuda familjen på. Dra nytta av mörkret och tänd en massa stearinljus för att få riktig fin stämning.
  1. Åk längdskidor! Det är ett väldigt bra sätt att motionera på vintern samtidigt som man får uppleva naturen. Leta upp närmaste elljusspår om du bor mitt i en stad, eller ta dig ut på landet, vid en sjö eller havet.  Bygg pepparkakshus – en klassiker så här års. Antingen om du är riktigt ambitiös och vill göra det själv från scratch eller om du köper en färdig byggsats. När själva huset är byggt är det bara att låta kristyren och karamellfärgen flöda!
  1. Ta en långpromenad i centrum! Klä dig varmt och njut av en fin vinterdag i stadens kärna. Passa på att fönstershoppa, dricka en god kopp kaffe och bara ta det lugnt. Kanske du stöter på några vänner, annars kan det vara skönt att bara koppla bort en timme eller två. Lite bra musik i lurarna är ett utmärkt sällskap. Spela sällskapsspel. Ta fram dina favoriter ur gömmorna – det kan vara bingo, monopol, fia med knuff, sänka skepp, Tabu , Pictionary, Yatzy eller varför inte en kortlek. Njut av varandras sällskap och ha en rolig stund ihop.
  1. Ta en tur i släde! Det här är en rolig aktivitet för par eller familjer. De flesta ställen erbjuder hästdragna slädturer, men du kan också hitta turer som dras av hundar eller till och med snöskotrar i vissa områden. Gör en egen koreografi! Sätt på er favoritmusik och dansa, det finns väl inget roligare sätt att röra sig på? Sätt ihop en egen dans, visa upp vilken danstalang ni har. Om ni övar in den tillräckligt kommer ni att komma ihåg den under flera år så fort ni hör låten, och komma ihåg just den här dagen!

Related Articles